Klassinen parranajo

Klassinen parranajo

Klassinen parranajo on ylivertainen tapa verrattuna vaikkapa moniterähöyliin tai partakoneisiin. Klassisen parranajon hyötyihin kuuluu mm. ajon tarkkuus, ihon ärsytyksen minimointi ja ehkäpä tärkeimpänä kaikesta on koko parranajotavan tyylikkyys ja mukavuus.
Olen huomannut että kun varaa parranajolle vähän enemmän aikaa ja tekee sen kunnolla alusta loppuun asti , muuttuu koko pakollinen rutiini pahasta odotetuksi päivän kohokohdaksi.

Kaikki hyöty ei tule kuitenkaan paremman höylän takia, vaikka se varmasti suurin yksittäinen tekijä onkin. Laadukas partasaippua ja huolellinen valmistelu ja ajo ovat myös tärkeitä hyvän parranajokokemuksen saavuttamiseksi.

Klassinen parranajo

Ennen parranajoa :

-Tarkista parran kasvusuunta.
Parran kasvusuunta on tärkeä kartoittaa, jotta tietää mihin suuntaan sitä ajetaan. Tämän vähentää huomattavasti ihon ärsytystä sekä näppylöiden syntyä.

-Valmistele parranajo
Laita partasutisi likoamaan kädenlämpöiseen veteen. Tämä pehmentää sutia sekä helpottaa vaahdottamista . Aseta höylään terä, jollei vanha ole vielä käyttökelpoinen. Pehmennä tämän jälkeen partasi ajon helpottamiseksi. Yksinkertaisin tapa on käydä lämpimässä suihkussa ennen parranajoa, tai käyttää preshave-öljyä. Voit tehdä molemmat saadaksesi erityisen pehmeän parran.

-Saippuan vaahdotus
Ravistele lionnutta sutia ja “lataa” se saippualla. Saippua on hyvä laittaa kulhoon tai esim. kahvikuppiin, jossa se pysyy kun pyörität sutia sen päällä. Mikäli vaahtoa ei synny tarpeeksi, tai se on liian paksua ja tahmeaa, kastele hieman sormiasi ja lisää vettä muutama tippa kerrallaan saippuan päälle. Pyörittele sutia saippuan päällä noin 20 sek, jotta sutiin tulee tarpeeksi saippuaa. Vaahdota kasvot hyvin. Ensimmäisillä kerroilla kun ajaminen on vielä vähän hitaampaa, voi vaahtoa laittaa aluksi vain tiettyihin paikkoihin kerrallaan, ja vasta ajon jälkeen vaahdottaa seuraavaksi ajettava alue. Tällä tavalla saippua ei ehdi kuivumaan iholle.

-Oikean ajokulman etsiminen parran ajamiseen

Ehkäpä helpoin tapa löytää oikea kulma ajamiseen
on asettaa höylä suoraan “hattu” vasten poskea ja hitaasti vetää höylää alaspäin poskella ja samalla kääntää höylää alaspäin. Kun terä alkaa leikkaamaan, olet löytänyt oikean kulman. Yleensä Kulmaksi suositellaan n.30 astetta.

-Ensimmäinen ajo
Ensimmäisellä kerralla aja parta myötäkarvaan. Tässä vaiheessa ei ole tarkoitus saada naamastasi vauvan pyllyä (bbs), vaan ainoastaan lyhentää parta. Älä siis koita saada parempaa tulosta painamalla höylää kasvojasi vasten. Vielä kerran, älä siis paina höylää. Ihoa on hyvä kiristää ohimosta toisella kädellä tai pullistamalla poskia tai huulia ilmalla. Ajettuasi naaman läpi kertaalleen, huuhtele kasvot.

-Toinen ajokerta
Toisella kerralla on tarkoitus ajaa parta ristikarvaan. Lataa lisää saippuaa sutiin tarvittaessa ja vaahdota kasvot. Samat säännöt pätee tässäkin. Tämän ajon tulos riittää suurimmalle osalle, mutta jos haluat tosiaan sen vauvan pyllyn, valmistele vielä yksi ajo.

-Kolmas kerta
Kolmannella, ja yleensä viimeisellä ajolla parta ajetaan vastakarvaan. Tämä on huomattavasti haastavampaa ja tästä syntyy helpoiten pieniä viiltoja ja punaisia läiskiä naamaan. Vastakarvaan ajaminen on kuitenkin ainoa tapa varmistaa silkinpehmeät kasvot. Aloittelijoille suosittelemme jättämään väliin tämän vaiheen, tai vaihtoehtoisesti ajamaan uudestaan ristikarvaan (toiseen suuntaan). Sitten kun höylä ei enää tärise kädessä, voit kokeilla tätä isojen poikien ajoa.

– Huuhtelu
Huuhtele kasvot lämpimällä vedellä. Lämmin vesi pesee ylimääräisen saippuan pois ja puhdistaa ihohuokoset. Tämän jälkeen huuhtele kasvosi vielä kylmällä vedellä sulkeaksesi ihohuokoset. Taputtele kasvosi kuivaksi pyyhkeellä.

*Viimeistely
Laita aftershavea. Aftershaven tarkoitus on myöskin puhdistaa ihoa ja rauhoittaa ärtyneitä kohtia.

Vastaa

Close Menu
×
×

Cart