Parranhoito/kasvatus

ensimmäiseksi kannattaa miettiä millaisen parran / viikset haluaa.

Parran / viiksienhoito on hyvä ottaa rutiiniksi heti parran/viiksien kasvatuksen alussa , koska hyvin hoidettu parta tänään on komea parta huomenna. Yksi käytetyimmistä parranhoitotuotteista on partaöljy jota löytyy erilaisilla tuoksuilla sekä ominaisuuksilla. Partaöljy vähentää kutinaa kosteuttamalla ja hoitamalla sekä partaa että ihoa sen alla.

Pidempien partojen sekä viiksien muotoiluun taas löytyy sekä partabalmeja , vahoja sekä voiteita.

Monille parrankasvatuksen alkuvaiheessa ilmestyy “kaljuja kohtia” , mutta ne peittyvät vain jos antaa parran kasvaa. Kaljut kohdat johtuvat siitä ,että kaikille ei ole suotu tiheää parrankasvua. Tosin monille joilla on tiheä parrankasvu saattaa tulla myös kaljuja kohtia, koska monet nypläävät partaa huomaamattaan. Tämä on tapa josta on yhtä vaikea päästä eroon kuin kynsien pureskelusta. (vinkkinä : kannattaa pyytää ystäviä , vaimoa, kaveria huomauttamaan jos nypläät partaasi, näin pystytään vähentämään “huomaamatonta” parrannypläystä).

Parrankasvatukseen liittyy monia vaiheita ja niihin kuuluvat myös ns. Bad beard dayt jolloin joko parta ei miellytä omaa silmää tai ei tottele ollenkaan vaikka mitä tekisi. Jos olet parrankasvatuksen alkuvaiheessa tämä on vain vaihe joka menee ohi antamalla parran kasvaa lisää. Jos taas omistat jo pidemmän parran tämä on onneksi vain ohimenevä päivä.

Vastaa

Close Menu
×
×

Cart